top of page

Horoscopen 

Een afspraak voor de typisch Tibetaans culturele persoonlijke horoscoopberekeningen, voorspelling (Mo) en healing zijn dit jaar ook mogelijk.

 

Afspraak: sabine.foubert@gmail.com of 0472 50 25 60

Persoonlijke horoscoopberekening door Geshe Lobsang Tsultrim volgens de Tibetaanse astrologie.

Van oorsprong komt de Tibetaanse astrologie van verschillende tradities : de Indische, Chinese, de plaatselijke Bon religie en de Boeddhistische Kalachakra Tantra. Oorspronkelijk was astrologie één van de vijf secondaire wetenschappen in Tibet.

Het hield niet alleen voorspellen in, maar werd ook gebruikt om tijdscyclussen te bestuderen, alsook Tibetaanse chronologie (of tijdsvolgorde), en gebruikt voor de samenstelling van de kalender. De kalender, onder de vorm van een almanak is nog steeds belangrijk voor de Tibetanen om er zeker van te zijn dat hun dagelijkse activiteiten overeenkomen in harmonie zijn met de kosmos.

Algemeen worden bepaalde dagen van de week of de maand als gunstig beschouwd voor welbepaalde activiteiten (of het nu om een huwelijk gaat of gebedsvlaggen ophangen, of het aankopen van een stuk grond). Maar bovendien is elke dag verbonden met iemands specifieke astrologische kaart van zijn of haar geboortedag.

Ook de stand van de planeten en de cyclussen van de elementen kunnen goede of slechte gevolgen bepalen.

Doordat Tibetaanse astrologie zo rechtstreeks verbonden is met Tibetaans Boeddhisme wordt het beschouwd als een praktische methode om onzekerheid en lijden te verminderen.

De juiste motivatie van een astrologische 'lezing' moet steeds gefundeerd zijn in mededogen (de wens dat anderen vrij zijn van lijden).

Vertaling naar het Nederlands door monnik Giel indien gewenst.

Prijs: € 100 duur: ongeveer 1 uur.

1ste jaarlijkse update van de horoscoopberekening: € contacteer ons

2de jaarlijkse update van de horoscoopberekening: € contacteer ons

bottom of page